Napsütés és helyenként hózápor is lehet hétfőn (Időkép.hu)

Több-kevesebb napsütésre és szélre egyaránt számítani lehet a következő napokban. Melegszik az idő – az Időkép előrejelezése szerint.

 

Vasárnap napközben hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, de a keleti, északkeleti tájakon, valamint nyugaton, északnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor kialakulhat, néhol apróbb szemű jég és erős, viharos széllökés is kísérheti a záporokat. Az északi-északnyugati szelet élénk, erős, a Dunántúli-középhegység magasabb részein akár viharos lökések is kísérhetik. Délután 10 és 15 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Hétfőn napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de csak keleten, északkeleten alakulhat ki helyenként futó zápor, kezdetben esetleg hózápor. Még többfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Hajnalra -5 és +3 fok közé hűlhet a levegő, napközben pedig 10-15 fokot mérhetünk.

Kedden sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, említésre méltó csapadék nem várható. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél. Reggel helyenként még fagyni fog, de délutánra már 13 és 20 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán és csütörtökön sok lesz a napsütés, amit inkább csak csütörtökön szűrhetnek fátyolfelhők. A délkeleti szél főként a Dunántúlon támadhat fel, északnyugaton erős lökések is lehetnek. Már csak északkeleten lehet néhol gyenge hajnali fagy, napközben pedig szerdán 15-21, csütörtökön 18-23 fokot mérhetünk.