Napról napra hízik az aszfaltcsík az R67-es úton (sonline.hu)

A jó időt kihasználva van, ahol már aszfaltoznak, betonoznak, és burkolják az árkokat is; 2018 márciusa óta építik a R67-es gyorsforgalmi utat, ami Kaposvárt közi össze a Balatonnal. A tervek szerint 2019 harmadik negyedév végére készülnek el a munkálatokkal.

Aszfalttal teli munkagép haladt Somogyaszaló határában. Egy másik speciális jármű is követte, melynek az volt a dolga, hogy ellenőrizze: mennyi anyag, milyen vastagon ömlött az úttükörbe. A 190 fokos aszfaltot lapátokkal és úthengerrel egyengették el. A beépített aszfalt mennyisége eléri a 15 ezer tonnát a beruházás végére.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a 67-es számú főút Kaposvár–M7-es közötti szakaszának kivitelezési munkái 2018 márciusában kezdődtek meg. A megelőző feltárási munkák befejeződtek, jelenleg a szakfelügyelet keretében előkerült régészeti leletek feltárása van folyamatban. A fakitermelés is befejeződött a nyomvonalon és a szükséges ingatlanok is maradéktalanul rendelkezésre állnak, így a kivitelezést akadályozó körülmény nem áll fenn.

A kivitelezés részeként Somogyaszaló és Somogybabod között 33,2 kilométer hosszon kétszer két sávos út épül, ebből több mint 20 kilométer új nyomvonalon vezetett út lesz. A 67-es számú főút települések közötti szakaszán 11,5 tonnás terhelésre alkalmas burkolatmegerősítés és útszélesítés történik a közeljövőben. A szakaszon három turbó körforgalom, három külön szintű csomópont és három átvezetés készül. A főpálya mellé 11 km hosszon burkolt szervizút épül a lassú járművek számára.

A nyomvonalon több munkafolyamat zajlik egyszerre. Jelenleg töltésépítés, rézsűképzés, bevágáskészítés, javítóvédőréteg-építés, meszes talajstabilizáció készítés, CKT-építés, aszfaltalapréteg-építés, keretelemek építése, kereszt- és hossz-szivárgók építése, tisztító és víznyelő aknák építése, mederburkolás, padkafeltöltés, árokburkolás-építés van folyamatban. A tervek szerint 2019 harmadik negyedévére nyitják meg a gyorsforgalmi utat.

A teljes cikk itt található.