Napfelkelte Félmaratont szerveznek a Balatonnál

Az idén augusztus 21-én megrendezésre kerülő 5. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaratonon a férőhelyek száma limitált, a mezőnyben összesen 667-en indulhatnak. A jelentkezők összesen négy kategória közül választhatnak: a teljes félmaratont, azaz a 21 kilométert egyéniben vagy párosban lehet lefutni, alternatívaként választható a rövidebb, 10 kilométeres táv, a kisgyermekeseket pedig várja a Riska 400M BabyRun verseny.

Megőrizve a hagyományokat, az indulókat a verseny előtt, kora hajnalban a Káli póló klubtól autóbuszok szállítják el Révfülöpre, ahonnan kihajóznak a magyar tenger két legnagyobb hajójával, hogy a Balaton közepéről csodálhassák meg a napfelkeltét. A lenyűgöző látvány garantált, a felejthetetlen hangulatról DJ-k gondoskodnak – közölték a szervezők.

A partra való visszaérkezés után a versenyzők közösen melegítenek be. A félmaratoni távon indulók a badacsonyi kikötőből rajtolnak el, míg a párosok váltó tagjai és a 10 km-t teljesítők a Révfülöpi Ivóka Kertvendéglőtől indulnak, ahova buszokkal szállítják át őket. A versenyzők hazánk természeti kincsekben gazdag ékszerdoboza, a Káli-medence meseszép településein keresztül futhatnak el a célig, Szentbékkálláig. A Lovaspóló Klubban aztán a szervezők felfrissítő italokkal, finom falatokkal látják vendégül a megfáradt futókat, és rengeteg programmal készülnek a családosok és a gyermekek számára.

A célba érkezőket a jól megérdemelt pihenés mellett reggeli és látványos Lovaspóló mérkőzés várja a helyszínen.

A versenyre egyben az Ötpróba program pontgyűjtő állomása is.