Napelemet is kapott a megújult balatonfűzfői Művelődési Központ (veol.hu)

Energetikai korszerűsítést hajtott végre az önkormányzat a Vágfalvi Ottó Művelődési Központ épületén.

A pályázati forrásból finanszírozott fejlesztés projektzáróját csütörtökön rendezték az intézménynél. Marton Béla polgármester köszöntőjében kiemelte, a művelődési központ energetikai megújítása illeszkedik abba a sorba, amelynek részeként a település felújítja a középületeket. Felidézte, ezek közé tartozott a városháza épületének korszerűsítése, a közösségi ház felújításának első üteme, míg az új háziorvosi rendelő építéséről rövidesen dönthet a képviselő-testület. A polgármester arról is beszélt, a megújult művelődési ház dolgozói új ötletekkel, rendezvényekkel készülnek a következő hónapokban, például a Veszprémi Petőfi Színház előadásait is láthatják a nézők az intézményben.

Nóti Attila, az önkormányzat városfejlesztési referense elmondta, az idén februárban indult beruházás részeként szigetelték az épület homlokzatát és a lapos tetőt, kicserélték a külső nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési és légtechnikai rendszert, valamint napelemes rendszert telepítettek. A fejlesztés révén csökken a károsanyag-kibocsátás és az épület üzemeltetési költsége. A referens felidézte, az önkormányzat 2017 augusztusában nyújtotta be pályázatát, a beruházásra közel 137 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el az európai uniós Terület- és településfejlesztési operatív programban (TOP).

Az átadóünnepségen Laposa Norbert plébános megáldotta a felújított művelődési központot – számolt be az eseményről a veol.hu.