Nagyvadak terelése Alsóörsön

Nagyvadterelést tartanak december 7-én, hétfőn Alsóörs térségében, ezért kérik az ott élőket, hogy a délelőtti órákban ne tartózkodjanak a szabadban. Az akció során a belterületek határán megbúvó, a lakosságnak esetenként kárt okozó állatfajokat vadászterületünk távolabbi részére terelik a szakemberek, esetenként a műút forgalmát is megállíthatják.

.
A terelés közvetlenül a vadászterület belterületi határain folyik, vadászat nem lesz, a tereléssel megmozdított vad mozgása a nyugalom megzavarására alkalmas lehet- olvasható a település honlapján.  Az önkormányzat a terelés biztonságos lefolytathatása érdekében azt kéri a környéken élőktől, hogy az erdőben, mezőgazdasági területeken, illetve a belterület határán lévő ingatlanokon szabadban ne tartózkodjanak.

A  munkát az Újkúti Vadásztársaság Balatonfüredi rendőrkapitányság és Alsóörs Önkormányzata, valamint a település és Lovas polgárőrsége végzi.

Időpont: 2020. december 7. (hétfő) 9.00-11.00 óra
Helyszínek: Málnás utca feletti rész, Kövestető, Lovasi út

Az érintett külterületek mezei útjait biztonsági okból 8.00 – 11.00 közt lezárják, idegenek a hajtással érintett területen nem tartózkodhatnak.

Amennyiben a vad várható mozgása műút forgalmát veszélyezteti, úgy időleges forgalom vagy sebességkorlátozásra is sor kerülhet- írják a felhívásban.