Nagyméretű műfüves pálya épül Gyenesdiáson (tvkeszthely.hu)

A település Szombathelyről kapott ajándékba gyepszőnyeget, így az önerő és mintegy 38 millió forintos TAO támogatásból egy új pálya költségének töredékéből alakíthatják ki a pályát. A kivitelezési munkálatok már megkezdődtek, várhatóan szeptemberben már el is készül a szabványoknak megfelelő sportlétesítmény.

A műfüvet ajándékba kapta a település a szombathelyi Illés Akadémiától, köszönhetően a gyenesdiási sportigazgatójuk, Tóth Miklós közbenjárásának. A szállításban a Horváth ÉP támogatta a sportegyesületet. Ezeknek köszönhetően nagyon kedvező költségvetéssel valósíthatják meg a pályát.

„Egy nagy műfüves pályának a telepítése az 140-180 millió forintba kerül, ugye TAO támogatás segítségével is, aminek a 30 százalékát kell önrészként biztosítani, ami alaphangon is 40-60 millió forint közötti. Na most itt nekünk ez a töredékéért – mondhatnám, hogy – ötöd, hatod részébe fog kerülni és úgy gondolom, hogy ez szenzációs dolog, hogy mi ezt ennyiből meg tudjuk valósítani.” – nyilatkozta a Kinizsi SK elnöke, Mosdósi Attila.

A teljes beruházás 46 millió forint, melynek nagy része TAO támogatás. Az önkormányzat 7,8 millió forint önrészt biztosított – mondta el Gál Lajos. A település polgármestere hozzátette: Gyenesdiás büszke a sportéletére, ezért nem csak működésében, hanem a például pályázatok önerejével is támogatják a helyi sportkört.

„Idestova ez már a hatodik TAO pályázat és ha összeszámoljuk, akkor most már el lehet mondani, hogy több mint 100 millió forint infrastruktúra fejlesztést is végrehajtottunk így együttműködve: sportegyesület és önkormányzat.” – mondta el a keszthelyi televíziónak a település első embere.

A szabványnak megfelelő 90X50 méteres pályát a tervek szerint még a nyáron befejezik. A két füves pálya mellett épülő új létesítményt a sportkör kilenc csapatának, száznegyven sportolója élvezheti majd. Az egyesületnek főleg a csapadékos téli időszakban lesz nagy hasznára az épülő műfüves pálya.