Nagyjából minden második család augusztusban indul vakációzni (vg.hu)

A magyar gyermekes családok mindössze 9 százaléka töltötte júniusban a nyaralását, 36 százalékuk júliusban, míg nagyjából minden második (47 százalék) augusztusban indul vakációzni – derült ki a REGIO Játék friss kutatásából.

A válaszadók háromnegyede belföldre utazik, a legnépszerűbb célpontok a Balaton (Siófok, Balatonfüred és Balatonlelle), Hajdúszoboszló, Gyula és Eger. A külföldre tartók Horvátországot, Ausztriát és Erdélyt fedezik fel, de mindkét táborra igaz, hogy leginkább autóval közelítik meg az úti célt (85 százalék) – számol be a kutatásról vg.hu.

„A jellemzően 1 hetes (44 százalék) vagy annál kevesebb idejű (40 százalék) nyaralást a legtöbben apartmanban (46 százalék), 4-5 csillagos (23 százalék), illetve 2-3 csillagos (13 százalék) hotelben töltik el. Tízből kilenc szülőnek az a legfontosabb, hogy a szálláshely baba- vagy gyerekbarát legyen, amihez elengedhetetlen, hogy legyen játszótér, hűtőszekrény a szobában, valamint biztosítsanak baba- vagy gyerekágyat” – ismertette a kutatás eredményeit Gyaraki Dávid, a REGIO Játék marketingvezetője.

A felmérés vizsgálta a hazai medencék és strandok megítélését is.

A válaszadók a szálláshelyek medencéit biztonsági szempontokból 5-ből 4 pontra, míg strandok esetében 3,8 pontra értékelték, ami jó eredménynek számít. A strandjainkkal kapcsolatban azonban vannak problémák is, a legnagyobbak sorrendben a drága étkezési lehetőségek, a nagy tömeg, valamint a belépőjegyek magas ára – folytatta Gyaraki Dávid.