Nagyhajók versenye Tihany és Csopak környékén

Várnapig tart az MVSz Nagyhajós Országos Bajnokság I. – GeneralCom Nagydíj első futama a Balatonon. A versenyen 6 hajóosztályban összesen 62 csapat méri össze tudását.

Két pályán, krajc-hátszeles pályákon versenyeznek a hajók. A Tihanyhoz közelebb eső pályán a Scholtz 22-esek, 15-ös és 25-ös Jollék, míg az A-jelű, Csopak előtti pályákon a 11M OD, a  8M OD, az Elliott 770 és a J24 osztályok. Utóbbiak nem a bajnokságukat futják, csak ranglistaversenyt és csak a harmadik napon, szombaton csatlakoznak a többiekhez.

A nagyhajós életben számos változás történt az elmúlt időszakban- írja honlapján a Magyar Vitorlás Szövetség. A hunsail.hu úgy fogalmaz, hogy a hanyatlás megállítása volt a cél, amikor úgy döntöttek, hogy új alapokra helyezik a versenyrendszert.

A reformoknak köszönhetően végre megállt a versenyeken való részvétel csökkenése, feléledt a hajóosztályok aktivitása, megújult, friss értelmet kapott az osztálykapitányi tisztség és a Szövetségnek az osztályokkal való kommunikációja. Kellettek ehhez az MVSz általános, a nagyhajósokat is komolyan érintő változtatásai- olvasható a honlapon.