Műtőlámpákat ajándékoztak a veszprémi kórháznak (veol.hu)

Három darab, összesen hárommillió forint értékű műtőlámpát adományozott a Veszprém Lions Club (VLC) a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának, írták meg a kórház közösségi oldalán. Tájékoztatásuk szerint a legnagyobb, klub alapon szerveződő civil jószolgálati szervezet veszprémi tagszervezete évek óta elkötelezett az egészségügyi ellátórendszer támogatása iránt.

Az egyes osztályok – mint például az urológia, az onkológia, az intenzív osztály – közvetlen eszköztámogatásai után a koronavírus-járvány idején, 2021-ben a jelentősen megnövekedett adminisztrációs terhek miatt öt új, a kórház rendszeréhez illeszkedő számítógéppel támogatták az intézményt. Tavalyelőtt egy a nyirokér- és vénás pangásos panaszok megelőzésére és kezelésére, valamint a trombózis megelőzésére szolgáló speciális készüléket adományozott a kórháznak. –Rendszeres segítségük jelentőségét növeli, hogy sem állami, sem önkormányzati támogatást nem kapnak, kizárólag tagjaik befizetéseiből és hozzájárulásaikból működnek és finanszírozzák adományaikat, fogalmaztak.

Töreki-Vörös Ibolya, a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház korábbi főigazgatója szerint, mivel a helyi szervezetek, klubok elsősorban saját közösségük körében végzik tevékenységüket, így pontosan fel tudják mérni, kinek érdemes és hogyan lehet a leghatékonyabban segíteni. A szülészeti-nőgyógyászati osztály támogatásával – melyet ezúton is köszön az intézmény – a Veszprém Lions Club hozzájárult ahhoz, hogy a szülőszobák felszereltségének színvonala emelkedjen.

A teljes cikk itt elolvasható.