Műjégpályát építenek Keszthely belvárosában (zaol.hu)

Sokszínű programmal készül az idei adventre a Balaton-parti város. Az idei év attrakció­ja a Fő térre telepített, ingyenesen használható gyermek­műjégpálya lesz. A programokról sajtótájékoztatón számoltak be pénteken a városházán.

 Kellő óvatossággal, figyelve a járványügyi helyzet alakulására, szeretnénk megtartani a szabadtéri közösségi programokat, amelyeket elsősorban a keszthelyi családoknak, a helyi közösségeknek kínálunk

– kezdte a programismertetőt Nagy Bálint polgármester a zaol.hu tudósítása szerint. .  Hozzátette: egy év kihagyás után idén jó hangulatú szabadtéri programokat, és méltó lelki készületet szeretnének biztosítani a városlakóknak. A hagyományokhoz híven advent első vasárnapján kezdődnek az ünnepváró programok Keszthelyen. A város karácsonyfája, a Betlehem és az adventi koszorú a rendház előtt, míg a gasztronómiai kínálat a hivatal és a gimnázium között fog megjelenni.

Vidám játszóhelyszín lehet a gyerekek számára a Fő térre telepített, ingyenesen használható, 200 négyzetméteres műjégpálya. Izgalmas és minőségi ételkínálattal is készülnek a látogatóknak, a hagyományos vásári ételek mellett a modern street food ételek is megjelennek. A vasárnapi közös gyertyagyújtásokon keszthelyi általános iskolások adnak műsort, majd ezt követően a történelmi egyházak püspökei osztják meg adventi gondolataikat.

December ötödikén, a második gyertyagyújtással összekötve a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért figyelemfelhívó programjának a házigazdája lesz a város, amely egyben a Szolidaritási hét országos megnyitója is lesz, mondta Szijártó László plébános, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója.

A tájékoztatón elhangzott: Keszthelyen az új év kezdetéig ingyenes lesz a parkolás.