Műjégpálya nyílik Siófokon karácsony előtt – ez a negyedik a tó körül

Siófok vezetése úgy döntött, hogy idén először műjégpályát nyit a város kikötőjében, ami december 21 és február 17 között tart nyitva. A részletekről Pintér Tamás a városüzemeltető Balaton-parti Kft. vezetője számolt be a hirbalaton.hu-nak. (Szigligeten és Balatonlellén már működik műjégpálya, Hévízen idén nem lesz az építkezések miatt, Keszthelyen hamarosan, az időjárás függvényében nyit.)

Siófok kikötőjében, ahol a városi rendezvényeket szokták tartani, a nagyparkoló mellett egy 11×20 méteres műjégpálya várja majd a téli sport kedvelőit az iskolaszünet kezdetétől. A pályát egy 2X50 méteres jégfolyosón lehet majd megközelíteni.

Az előzetes tervek szerint a belépő egész napra hét közben 700 forint, hétvégén 1000 forint lesz, és bérletet is lehet majd váltani bizonyos kedvezménnyel.

– Az önkormányzati finanszírozású, a Balaton-parti Kft. által üzemeltetett műjégpálya egyfajta karácsonyi ajándék Siófok lakosságának és a városba látogatóknak – fogalmazott Pintér Tamás.

A pálya mellett lesz lehetőség korcsolyabérlésre és -élezésre, biztosítanak forralt bort és étkezési lehetőséget is.

Az 55 napos üzemeltetéshez első körben 6 millió forintot biztosított az önkormányzat. Ennyire volt szükség a pályabérléshez, – megépítéshez. Költségekbe kerül majd az egészségügyi szolgáltatás és a jégkarbantartás is.

Még kérdéses, hogy a költségeket mennyire fedezik majd a belépőjegyekből fakadó bevételek. Amennyiben sikeres lesz a kezdeményezés, telente hagyománnyá válhat a siófoki műjégpályanyitás telente – az ígéretek szerint.