Elindult a Mozdulj Balaton! XIX. szezonja

Berobbant a nyár, berobbant a „Mozdulj Balaton!” strandi szabadidősport programsorozat XIX. szezonja. A Balaton Fejlesztési Tanács programja, melyet a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és 35 Balaton parti település önkormányzata támogat, az elfogadott éves terv szerinti, „0″-dik napjával indult újra, és tart az egész nyáron. 

(Fotó: Mozdulj Balaton!)

 

Az elmúlt hét szombatján és vasárnapján, Ábrahámhegyen, Balatonalmádiban, Balatonszárszón, Balatonőszödön, Csopakon, korábban pedig Vonyarcvashegyen tartottak idény nyitó jellegű sportrendezvényeket.

A „Mozdulj, Balaton!” strandi szabadidősport rendezvénysorozat 2004 óta évente megszervezésre kerül a csatlakozó településekkel, strandokkal.

Az idegenforgalmi főszezonban strandonként 9 alkalommal (általában szombati napokon, kedvezőtlen időjárás esetén a hét más napján) biztosítanak szervezett sportolási lehetőséget több tízezer magyar és külföldi strandvendégnek.

A szervezett lehetőségeken kívüli időszakban a strandolók szabadon használják a sporteszközöket, pályákat, ami újabb tízezrek egészséges szabadidő eltöltéséhez járul hozzá. A programban olyan sportágak (pl. strandröplabda, strandfoci, streetball, tollaslabda, lábtenisz, asztalitenisz, vízilabda, korfball, stb.) szerepelnek, melyek megfelelnek a Balaton-parti környezetnek, a helyi sajátosságoknak.

A rendezvénysorozat augusztus végén a Mozdulj, Balaton! Sporttalálkozóval zárul, ahol a legnépszerűbb strandi sportágakban mérhetik össze erejüket a települések csapatai.

(Fotók: Mozdulj Balaton)