Motorok helyett a dobok dübörögnek a babodi pályán (sonline.hu)

Öt napon keresztül három színpadon dübörög a zene szerdától vasárnapig a somogybabodi off road fesztivál területén – írja a sonline.hu.

 

A Babar project fiatal szervezőinek célja, hogy családias közeget teremtsenek, ahol az emberek kedvesek, elfogadóak, nyitottak, szabadságra vágynak és ki tudnak kapcsolódni a természet közepén.

A fesztivál zenei koncepciója továbbá, hogy minél több műfajt szólaltassanak meg, a pszichedelikus, elektronikus, rave, underground és alternatív stílusok keretein belül, így a résztvevők olyan zenei irányzatokba is belekóstolhatnak majd, amelyekkel eddig nem találkoztak. Az esemény ötletgazdái, Landeszman Dániel és Jakab Krisztián második éve szervezik a fesztivált a természet lágy ölén.

– Azért gondoltuk érdekesnek ezt a kezdeményezést, mert bár sok kis fesztivál indult útra az elmúlt évben, a Babarig nem igazán foglalkozott senki ezekkel a zenei irányzatokkal. A baráti társaságunkkal nagyon szeretünk közösen bulizni, fesztiválokra járni, de gyakran megesik, hogy nem mindenkinek jön be az a zene, ami az adott helyen szól. Emiatt kezdtünk el álmodozni arról, hogy mennyire jó lenne egy olyan esemény, ahol az általunk kedvelt zenei műfajok szólnak. Tavaly nyáron kaptunk egy lehetőséget, hogy a somogybabodi off-road pálya területén szervezhessünk egy baráti rendezvényt. Ekkor kezdtünk el tervezni komolyabban, megismerni, hogy hogyan is néz ki egy ilyen esemény, hogyan csináljuk. Sok barátunk és ismerősünk segített, támogatott bennünket. A tavalyi találkozó a vártnál jobban sikerült, és nagyon sok kedvező visszajelzést kaptunk, így hát úgy döntöttünk, hogy 2022-ben nagyobb, szélesebb kiadásban szervezzük meg a Babart – tudta meg a lap a szervezőktől.

– Fontosnak tartjuk, hogy a nálunk fellépők energikus, ütős számokkal készüljenek a fesztiválozók le tudják vezetni a bennük felgyülemlett energiát, felszabadultan térjenek majd haza. A legfőbb vezérelv az elfogadás és a kedvesség.

A fesztivál sokféle zenei műfajnak ad helyet, különböző szubkultúrák találkozhatnak. Éppen ezért nélkülözhetetlen az elfogadás és a nyitottság. – Sok a zárkózott fiatal, aki nem talál módot az ismerkedésre, kapcsolatteremtésre. A Babaron napközben nyitott beszélgetéseket, összművészeti tevékenységeket, workshopokat, kézműves foglalkozásokat tartunk, ahol az emberek közelebb tudnak kerülni egymáshoz – mondták.

Többek közt kovácsműhely, füstölőkészítés, agyagozás, batikolás, jóga várja az érdeklődőket. Olyan zenekarok is fellépnek a babodi fesztiválon, mint az Óperentzia, a Fran Palermo, vagy a Dope Calypso.