Módosul a balatoni kompmenetrend

  1. A kompjáratok péntektől este tovább járnak Szántódrévből 6.40-20.00 óra, Tihanyrévből 7:00-20:20 óra között, 40 percenként – közölte a Balatoni Hajózási Zrt. 
  2. Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a BAHART kompjáratok április 9-től este tovább járnak, Szántódrévből 6.40-20.00 óra között, Tihanyrévből 7:00-20:20 óra között, 40 percenként. A kompjáratokat szükség esetén a menetrend felfüggesztésével sűrítjük!

  3. – közölte a társaság a honlapján.
  4. Felhívják ugyanakkor a figyelmet, hogy a járványügyi helyzet alakulása, illetve a hatályban lévő kormányrendelet alapján a BAHART kompokon az alábbi kiegészítő utazási feltételek kerültek bevezetésre:
  • A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén (a zárt és nyitott utasterekben egyaránt), valamint a kikötők teljes területén – a 6. életévét be nem töltött kiskorúak kivételével – mindenki számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése.
  • Javasolják, hogy a kompot igénybe vevők az utazás alatt ne szálljanak ki a gépjárműveikből!
  • Azt az utast, aki a komp fedélzetén nem az előírásoknak megfelelően viseli maszkját, a hajó személyzete felszólítja a helyes használatra. Amennyiben az utas a felszólításnak nem tesz eleget, úgy BAHART az érintett utast a hatályos Díjszabásban szereplő pótdíj megfizetésére kötelezheti, valamint az utazásból ki is zárhatja. Szükség esetén rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
  • A BAHART felhívja utasai figyelmét, hogy az ajánlott, egymástól számított 1,5 méteres távolságot a kikötőben, a pénztáraknál és a kompok fedélzetén is – az egy háztartásban élők kivételével – tartsák be.
  • Továbbra is kérik, hogy mellőzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!

A kompközlekedés részletes menetrendje és tarifái ide kattintva érhető el, a Siófok-Balatonfüred-Tihany közötti menetrendet ezen a linken, a Fonyód és Badacsony közötti menetrendet pedig ezen a linken érhetik el.