Módosították a város költségvetését Keszthelyen (tvkeszthely.hu)

Rendkívüli testületi ülést hívott össze a keszthelyi önkormányzat a nyári szünet alatt, a sürgős feladatok miatt volt erre szükség. A legfontosabb téma a költségvetés módosítása volt.

Hét pontot tárgyalt meg a testület a rendkívüli ülésen. Ezeknek a többségét egyhangúan fogadták el a képviselők, néhány esetben fordult elő tartózkodás. A költségvetési rendelet módosítására többek között a Libás Strandon történt fakidőlés vizsgálata miatt is szükség volt. A szakértői vélemény kimondta, a fák egy része érett a kivágásra. Azért, hogy elkerüljék a balesetek lehetőségét, összesen 21 növényt kell eltávolítani a strandon és környékén.

„Sajnos ma már várhatóan elég drágák lesznek a fakivágások. Erre 12 millió forintot biztosított az önkormányzat az általános tartalékból. És természetesen megragadva a lehetőséget, hogyha már van testületi ülés, akkor már más ügyeket is felvehessünk. Ilyen például, hogy forrást biztosítunk, 15 millió forintot egy járdatisztító kisjármű beszerzéséhez, melyre úgy láttam, hogy nagyon nagy szükség van a városban.” – mondta el Manninger Jenő polgármester.

A testület létrehozott egy ingatlan állagmegóvási alapot is 20 millió forinttal, melyből a legfontosabb helyreállítási feladatokat finanszírozzák. Ilyen lesz például a Balaton utca 17. szám alatti ingatlan, amelyet most kap meg ingyenesen a város az államtól. Ezen azonnali felújítást kell végezni a beázás miatt.

A polgármester beszámolt a Sörház utcában zajló munkálatokról is. A kivitelező arról adott tájékoztatást, a felújítás során találtak egy föld alatti aknát, ennek helyreállítása miatt kellett lezárni az utcát. Várhatóan jövő hét közepétől indulhat meg a forgalom a teljes útburkolat javítással együtt.

A Keszthelyi TV híradása itt megtekinthető.