Módosított menetrend szerint közlekedik több vonat márciusban a Balatonnál

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat márciusban – tájékoztatta a MÁV közleményben a hirbalaton.hu-t.

A Balatonszentgyörgy–Ukk vonalon március 16-tól 19-ig, egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek egy Balatonszentgyörgy és Keszthely között végzett pályakarbantartás miatt. Balatonszentgyörgy és Keszthely között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A  8806-os számú, Kaposvár–Celldömölk között közlekedő vonatról Tapolcán másik vonatra kell átszállni. A 863-as számú, Keszthelyről 15:35-kor induló gyorsvonatról Balatonszentgyörgy állomáson Budapest felé a 843-as számú, Nagykanizsáról érkező és Balatonszentgyörgyről 16:02-kor tovább induló gyorsvonatra át kell szállni.

A Budapest–Székesfehérvár– Tapolca vonalon, Szabadbattyán és Balatonfüred között felújítást és villamosítást végeznek. Az építés jelenlegi fázisában, március 16-ig, majd pedig március 21-től április 30-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Lepsény és Balatonfüred között pótlóbuszok viszik az utasokat. A buszok Székesfehérvárról Balatonfüredre 4:55 és 18:55 között, minden páros óra 55. percében indulnak. Az első pótlóbusz 3:40-kor, az utolsó 23 órakor indul Székesfehérvárról. Balatonfüredről Székesfehérvárra 3:13-kor, 5:08-kor, 5:50-kor, 20:45-kor, 21:30-kor, valamint 7:08 és 19:08 között minden páratlan óra 8. percében indulnak buszok a vonatok helyett. A Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekedő pótlóbuszokkal minden érintett település elérhető. A pótlóbuszok Székesfehérváron napközben a Bakony InterCity vonatokhoz csatlakoznak.

A Déli pályaudvarról 8:35-kor és 14:35-kor induló gyorsvonat most Siófokig közlekedik, az észak-balatoni vonalra utazóknak Lepsényben kell átszállniuk pótlóbuszokra, amelyek Balatonfüredig  mennek. Lepsényben a nagykanizsai és a siófoki gyorsvonatokhoz csatlakoznak. Balatonfüred és Tapolca között nem közlekednek a gyorsvonatok a vágányzár ideje alatt, egyes személyvonatok menetrendje kisebb mértékben módosul áll a MÁV közleményében.