Modernizálják a balatonfüredi szívkórházat (balatonfured.hu)

Országosan is kuriózumnak számító betegazonosító rendszert vezetnek be a balatonfüredi Állami Szívkórházban. A pályázati forrásból finanszírozott új rendszer ősztől működik majd.


Az uniós pályázat részeként az intézményben kiépítik a vezeték nélküli hálózatot, ami nemcsak komfortosabbá teszi a betegeknek az itt tartózkodást, hanem lehetővé teszi a betegágy melletti azonnali vizsgálatkérést vagy gyógyszerelést. Országosan is egyedülálló újdonság, hogy az orvosok a medikai rendszerhez csatlakozó mobileszközzel a beteg karszalagján lévő vonalkódot leolvasva azonnal hozzájutnak a legfontosabb információkhoz a páciensről.

– Egy komplex, a betegellátás színvonalát növelő informatikai fejlesztés előtt állunk. A 90 millió forint pályázati pénzből olyan változtatásokat tudunk finanszírozni, amelyek révén gyorsabb és pontosabb lesz a betegellátás. Emellett az intézet higiéniai szolgáltatásait is jelentősen bővítjük – fogalmazott Dr. Veres Gábor, az Állami Szívkórház főigazgató főorvosa.

Megtörténik a kórház gépparkjának a cseréje is, hiszen az intézmény informatikai rendszere mára elavult. Bővítik az informatikai szerver- és számítógépparkot és fejlesztik a szoftvereket is.

A tervek szerint májusban kezdődik a fejlesztés, amely várhatóan őszre el is készül.