Mintegy 3,5 milliárd forint jut újabb önkormányzati fejlesztésekre Somogyban (mti)

Mintegy 3,5 milliárd forintból újabb fejlesztések indulhatnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből 39 somogyi településén – közölte a megyei önkormányzat. A döntés értelmében, amely több balatoni települést is érint, Siófok és Marcali ipari parkot alakíthat ki.

 

Tizenhét településen indulnak beruházások a foglalkoztatás és az életminőség javítása, valamint a családbarát munkába állást segítő intézmények és közszolgáltatások fejlesztése érdekében.

Felújítják a böhönyei bölcsődét, míg – többek között – Barcson, Marcaliban, Igalban, Táskán, Niklán és Szennán óvodafejlesztés indulhat – áll a közleményben.

A környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések keretében a csapadékvíz- és belvízelvezetés “gondjai oldódnak meg” Siófokon, Kadarkúton, Csurgón, Balatonkeresztúron, Gadácson, Kaposújlakon, Siójuton, Zselicszentpálon, Kányán, Szilvásszentmártonban és Patcán.

A törökkoppányi önkormányzat épületeinek energetikai fejlesztése, Szulokban és Kálmáncsán a községháza korszerűsítése indulhat el.

Kaposújlakon és Somogyudvarhelyen az orvosi rendelő energetikai fejlesztésére nyertek támogatást – közölték, jelezve, hogy Siófokon, Ságváron, Kőröshegyen és Bodrogon az egészségügyi ellátás infrastruktúráját fejlesztik.

A közleményben kitértek arra is, hogy a Somogy megye rendelkezésére álló 43,45 milliárdos TOP-keret 68 százalékáról, csaknem 30 milliárd forint felhasználásáról döntöttek már.