Minősíttetésre is pályázhatnak a szobakiadók Hévízen

Ismét kiírja Hévízen a magánszálláshelyek minőségfejlesztésére vonatkozó pályázatot a helyi TDM. z önkormányzat  képviselő-testülete legutóbbi ülésén 16 millió forintot különített el erre  célra a 2018. évi költségvetésében- olvasható a város hivatalos honlapján.

A pályázat ez évben is sikeresnek bizonyult, hiszen 11 millió forintot tudott a város a magánszálláshely kiadóknak fejlesztésre visszaadni. A gyakorlatot pedig egyre több önkormányzat alkalmazza – mutatott rá az ülésen Papp Gábor polgármester. Hozzátette: a jövő évtől a pályázaton elnyert összeget szálláshelye minősíttetésére is fordíthatja a pályázó. – Ez mindenkinek érdeke, hiszen egy minősített, magasabb kategóriájú magánszállás a városi kínálat minőségében is előrelépést jelent, s nagyobb vendég-elismertséget hoz a szállásadónak is – fogalmazott a polgármester.

Az ülésen döntés született a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázathoz történő csatlakozásról, 500 ezer forintos támogatást szavaztak meg a Keszthelyi Kiscápák SE támogatására. A GAMESZ számára, zöldterület fejlesztésre benyújtani kívánt pályázatához 15 millió forintos önrész biztosításáról is döntést hoztak, illetve hozzájárult a testület a kórház gazdasági bejáratánál lévő parkolóban, illetve a templom mögötti parkolóban e-töltőállomás létesítéséhez. A töltőállomás ingyenes, a telepítést a tulajdonos végzi.