Miniolimpia a Balaton partján (nemzetisport.hu)

120 hátrányos helyzetű gyerek érkezett az ország öt nagy régiójának huszonhat kistelepüléséről Zamárdiba, hogy részt vegyen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett, a Fókuszban a gyermek program keretein belül rendezett olimpiai ihletésű sporttáborban.

 

Az Ötrégiós Játékokat Nagy Tímea, kétszeres olimpia bajnok vívó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnöke nyitotta meg, aki köszöntő beszédében kiemelte: „Az olimpia aranyérem minden sportoló álma. Én most elhoztam Nektek az egyik érmemet – a másik egy kiállításon van –, hogy nézzétek meg, fogjátok a kezetekbe! Arra bíztatok mindenkit, hogy merjetek álmodni, mert meg fog valósulni, meg lehet valósítani” – tudósít a nemzetisport.hu.

Az ország legszegényebb kistelepüléseiről érkező ifjú sportolók a négy nap során öt különböző sportágban mérkőznek meg, miközben találkozhatnak, sőt versenyezhetnek olimpiai- és világbajnokokkal, profi futballistákkal és népszerű sportolókkal. A versenyek között pedig mindannyian átélhetik, többségük életében először, hogy milyen is egy igazi, önfeledt nyárindító vakáció.