Minden nehézség és veszteség ellenére is előre tudott lépni Tapolca (tapolcaimedia.hu)

Tapolca 2020-21-ben több mint 467 millió forintnyi be nem folyt adóból keletkezett veszteséget szenvedett el a járvány következményeként, ám a pénzügyi nehézségeket járványkezelési alap létrehozásával, a városi cégek életének, gazdálkodásának átszervezésével, a juttatási rendszerek megváltoztatásával úgy tudták csökkenteni, hogy nem kellett elbocsátani munkatársakat, illetve párhuzamosan a hosszú távú működés biztonságát is megőrizte a város – mondta el Dobó Zoltán polgármester. 

A polgármester a köszönet hangján szólt mindazokhoz, akik erőn felüli erőfeszítésre kényszerültek az elmúlt időszakban, a vasúti tragédia kapcsán külön kiemelte a rendőrség, a mentők, a tűzoltók munkáját, ahogy a történelmi egyházakkal való jó kapcsolat és együttműködés fontosságára és folytatására is kitért. Rámutatott, minden nehézség és veszteség ellenére is előre tudott lépni a város. Ennek alátámasztására  megemlítette többek között a belvárosi közlekedésfejlesztési projektet és számos egyéb közelmúltban, illetve az elmúlt két évben megvalósult nagy értékű beruházást, amely egyes tanintézményeket, a helyi környezetvédelem, a sport, vagy a kultúra területeit lendítették előre Tapolcán – tudósít a tapolcaimedia.hu.

A Dobó lakótelep és Diszel sem maradt ki az összefoglalóból. Elhangzott, a közelmúltban készült el a Csobánc Művelődési Ház teljes felújítása, illetve a volt katonai lakótelepen is számos olyan fejlesztés valósult meg az elmúlt évben is, amely az ott élők komfortját, körülményeit javította. Dobó Zoltán kiemelte, hogy mindkét városrész speciális helyzetére tekintettel, viszonylagos önállóságukat tiszteletben tartva, a tapolcai önkormányzat igyekszik mindig hozzátenni a maga részét városrészei fejlesztéséhez. A már folyamatban lévő beruházásokról, azok folytatásáról, illetve a tervekről szólva a polgármester elmondta, hogy folytatni kívánják belvárosi homlokzatok felújítását, megújul a csapadékvíz elvezető rendszer, közvilágítást építenek a Barackos lakóövezetben, a belterületi utakra nagyjából háromszáz millió forintot fordítanak, gyermekgyógyászati centrummá szeretnék alakítani a régi szülészetet, új ravatalozót terveznek építeni a régi temetőben, miközben felújítják az újtemetőben lévőt, kiállítóteret hoznak létre a városi könyvtár padlásterében, elősegítik egy új építésű egyházi óvoda létrejöttét a Dobó lakótelepen, de egyéb pályázati vállalások mellett, a város csatlakozott és helyi tartalmat ad a jövőben az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatnak is.

Összefoglalásként úgy fogalmazott a polgármester, hogy “nagyon szoros gazdálkodással, gyakran konfliktusok árán, de sikerült megőrizni a város pénzügyi stabilitását, miközben a járvány alatt Tapolca mindent megtett az egészség, az élet védelme érdekében. Úgy terveztük meg bevételeinket és kiadásainkat, hogy a város az elkövetkező két-három évben stabil lábakon állhat”- hangsúlyozta.