Minden héten premier filmek a Balaton legnagyobb mozijában (likebalaton.hu)

A gyenesdiási Ligetplex Cinemában ugyanakkor vetítik a premier filmeket, mint a fővárosban, és a popcorn sem hiányozhat a kínálatból.

Több mint 40 év mozis tapasztalattal a háta mögött nyitotta meg a Balaton legnagyobb moziját Iván László a közelmúltban Gyenesdiáson. A fővárosi piacot és a megyeszékhelyeket a nagy mozihálózatok uraljál, ritka, hogy ekkora mozi magánkézben legyen. A tulajdonosnak Kisvárdán és Fehérgyarmaton is vannak mozijai, cége rendszeresen vetít több kelet-magyarországi városban hordozható gépeivel filmeket.

László 1976 óta mozigépész, a rendszerváltás óta vállalkozóként üzemeltetett mozikat, majd szabadtéri előadásokon vetített, neki volt az országban először hordozható 3 D-s vetítőgépe.

Ma a menedzsmenttel foglalkozik. Korábban sokszor járt már a Balatonnál, kertmozikban, művelődési házakban is vetített a környéken filmeket.

Néhány évvel ezelőtt döbbenten tapasztalta, hogy Keszthelyen és a környező parti településeken nincs állandó mozi, ezért elhatározta, hogy nyit egyet. A mozi helyszínét nem is kellett sokáig keresgélnie, hiszen a húsz évvel ezelőtt épült gyenesdiási Liget plázában egy félkész mozi várta, hogy életre keltse valaki.

A teljes cikk itt.