Minden feltétel adott a turizmus újraindulásához (Magyar Nemzet)

Üdvözli a kormány gazdaságvédelmi akciótervét a válság által leginkább érintett ágazatok egyikét irányító Magyar Turisztikai Ügynökség. A csomag minden szükséges feltételt tartalmaz, amelyre a turizmus újraindításához szükség van – közölte a Magyar Nemzettel Guller Zoltán vezérigazgató.

A magyar gazdaságtörténet legnagyobb, történelmi léptékű akciótervében a hazai turizmus védelméhez, támogatásához szükséges valamennyi feltétel adott. Kifejezetten örülünk és üdvözöljük azt, hogy az ágazat minden támogatást megkap a kormánytól. Az új gazdaságvédelmi program elégséges ahhoz, hogy a turizmust újra lehessen indítani – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a kormány turizmust érintő döntéseinek értékelésekor Guller Zoltán.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az innovációs és technológiai miniszter által kedden ismertetett főbb intézkedések kapcsán közölte: a turizmus és a vendéglátás jövője érdekében a szakmai szervezetek javaslatait is figyelembe véve a munkacsoport tagjaként az ügynökség komplex javaslatcsomagot juttatott el a kormánynak, amelynek döntő részét el is fogadták.

Fontos kiemelni, hogy a fejlesztések, beruházások nem állnak le a turizmusban, semmilyen, eddig meghirdetett programot nem mondtunk vissza, minden megy tovább, például a strandok felújítása is – hangsúlyozta Guller Zoltán, utalva arra, hogy az innovációs miniszter azt mondta, a gazdaság újraindítására szánt többletforrást a következő három évben a kiemelt beavatkozási területeken beruházási támogatási programokon, adócsökkentésen és infrastruktúrafejlesztésen keresztül juttatják el.

Guller Zoltán a Magyar Nemzetnek elmondta: úgy gondolják, több más területhez hasonlóan a turizmust tovább kell fejleszteni, és most van itt az ideje, hogy ehhez elérhetővé tegyék a megfelelő forrásokat, likviditási programokat. Ezzel együtt amit lehet, már most meg kell tenni az újraindulás érdekében.