Milyen lesz a balatoni kávé? – kiderül a Balatoni Barista Bajnokságon (zaol.hu)

A Balaton kávéja is megszületik a május első szombatján Gyenesdiáson második alkalommal megrendezésre kerülő Balatoni Barista Bajnokságon, amelyre április 24-ig lehet jelentkezni. Finom és szépen díszített kávékat és készítésüket ismerheti meg majd a közönség a Darnay pincében.

Az eszpresszók, capuccinók mellett  saját kávéitalt is alkotnak a baristák: ezek közül kerül  ki a Balaton kávéja.

A rendezvény ötletgazdájától és szervezőjétől: Somogyi Zoltán Max gyenesdiási gasztrobloggertől megtudtuk: szeretnének hozzájárulni, hogy a balatoni cukrászdákban, kávézókban lehessen minőségi kávékat inni, azokat az élénkítő ital alapanyagát és  készítésének szabályait ismerők készítsék, rendszeresen karbantartott gépekkel.

– Szeretném, ha a Balaton kávéja olyan lenne,  amit  télen-nyáron bárhol el lehet készíteni. Ne legyen túlkombinálva, illeszkedjen a Balatonhoz – mondta Somogyi Zoltán Max.