Milliós áron is van kiadó apartman a Balatonnál (Hello Vidék)

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakemberei szerint a hosszú ideje tartó korlátozások után az emberek vágynak az utazásra és az élményszerzésre, ezért várhatóan gyorsan és nagy volumenben indul újra a forgalom, elsősorban belföldön. Az utazási kedv erősödését támasztják alá a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) előfoglalási adatai is. A Hello Vidék összegezte: miként alakultak a szállásárak, illetve mennyire vannak már most telítve a férőhelyek. 

A szallas.hu oldalán a keresési feltételek között egy májusi hétvégét jelöltek be, majd a további részletek között 3 napot, 2 éjszakát állítottak be, 2 felnőtt és 2 gyermek számára.

A Balaton és vidéke esetében elképesztő sok találatot dobott fel a kereső, szám szerint 3936 szálláshelyet.

Legolcsóbb szálláshelyek között apartmant már 20 000 forintért bérelhet egy négy fős család de, aki kedveli az üdülőházakat, az 21 000 forintért is foglalhat.

A legdrágább szálláshelyek között viszont elképesztő magasságokat tapasztaltak. Egy, a Balaton partján újonnan átadott keszthelyi nyaraló kerttel, saját parkolóval kínál pihenési lehetőséget. A földszintes, panorámás nyaraló 5 168 567 forintért bérelhető ki 4 fő részére, 2 éjszakára, ellátás nélkül. Ezt követte egy Kőröshegyi szálláshely, amit egy négy fős család 1 531 134 forintért bérelhet ki egy hétvégére, szintén ellátás nélkül. De nem volt ritka az sem, hogy a szállások ára – többségében apartmanok és villák – egy ilyen család esetében 300 000 – 476 000 forintra rúgjon.