Milliárdos fejlesztések kezdődnek a Hévíz-Balaton Airporton (zaol.hu)

Idén több fontos beruházás is elindul a Hévíz-Balaton Airporton. Ezek összértéke meghaladja a 10 milliárd forintot. Papp Gábor, a fürdőváros polgármestere a zaol.hu- nak úgy fogalmazott, egyenesbe kerülhet a repülőtér helyzete, amely egyben igazolja Hévíz eddigi kitartó szerepvállalását is a működtetésben.

– Idén megkezdődik a 6,6 milliárdos, állami forrásból megvalósuló infrastruktúra-fejlesztés, a norvég befektetők pedig hozzálátnak a nemzetközi pilótaiskola építéséhez – mondta a városvezető, emlékeztetve: ötmilliárd forintból kollégium, számos tanterem, két, szimulátorokkal felszerelt hangár létesül, illetve 17 négyszemélyes kisgép érkezik, amelyen a hallgatók gyakorolhatnak.

A polgármester hangsúlyozta, az oktatás-képzés nem jár zajterheléssel, a környéken élők nyugalmát mindez nem zavarja majd. Hozzátette, a légikikötő fejlődése következtében két éven belül menetrend szerinti járatok indulhatnak, például – a tervek szerint – Londonba, Frankfurtba, Tel-Avivba és Norvégiába.

Az oktatás-képzés nem jár zajterheléssel, a környéken élők nyugalmát mindez nem zavarja majd – idézi a polgármestert a zaol.hu. Hozzátette, a légikikötő fejlődése következtében két éven belül menetrend szerinti járatok indulhatnak, például – a tervek szerint – Londonba, Frankfurtba, Tel-Avivba és Norvégiába.