Mi legyen a Balatonnal? – 3,2 milliárd a vízminőségi gondok kezelésére (napi.hu)

A Balatont érintő vízminőségi problémák hosszútávon fenntartható kezelésére kiírt közbeszerzést a Szabadics Építőipari Zrt. nyerte, nettó 3 milliárd 249 millió forinttal. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertesnek megvalósítási és kivitelezési terveket kell készítenie a Balatont érintő vízminőségi problémák hosszútávon fenntartható kezelésére. A munkát az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A tervezés három részből áll. Az első a Lesence rendszeren tervezett beavatkozások, amely a Tapolca patakot érint. A második egy kis-balatoni műtárgy rekonstrukciója, míg a harmadik rész Lovas, Szigliget, Ábrahámhegy, Örvényes, Balatonfüred és Paloznak területét érinti.

A nyertessel január 14-én kötött szerződést az OVF.

Indult még a tenderen a Swietelsky Magyarország Kft., az Aqua-General Szennyvíztechnológia-építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a KÖTIVIÉP’B Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. is – írja a napi.hu.