Mesevarázs a strandon (alsoors.hu)

Felgördült a képzeletbeli függöny az alsóörsi strand gyermekszínházában. Az érdeklődés az idei szezonban is  töretlen, a Pannon Várszínház múlt pénteki, idei első előadása nagy sikert aratott – számol be a település hivatalos honlapja.

Mesevarázs című darab színhely a strand gyermekpancsolója, a „színpadot” a zöld gyepen sárga szalagok határolják. Közöttük maga a világ. A díszlet kialakításhoz segítséget nyújt a strand népszerű gyermekpancsolója, a fűzfaárnyékolók, bokrok és más növények. A közönség közvetlen közelről szemléli az eseményeket. A nézők soraiban megtalálható minden korosztály. Lehetetlen megállapítani, hogy a gyerekek, vagy a felnőttek élvezik jobban az előadást, jól szórakozik mindenki. Különösen igaz ez most, amikor egy olyan kifejezetten nyári, kikapcsolódásra alkalmas darab kerül színre, mint a Mesevarázs. A szereplők egyike, az Alsóörsön is méltán népszerű Keresztesi László színművész elmondta, hogy bár rendkívül fontos a fiatalok oktatása, műveltségük csiszolása és ízlésük formálása, amelyre a színházi előadások a lehetőségek tárházát kínálják, kellenek az olyan darabok is, amelyek könnyedebb hangvételűek és „csak” szórakozásra adnak alkalmat. Közéjük tartozik a Mesevarázs is.

A cselekmény egy „maszatos arcú” kislány, Emma körül forog, akinek közeledik a születésnapja. Barátai, Ági, Csabi és Laci szeretnék emlékezetessé tenni számára ezt a napot. Bár pontosan tudják, hogy dallal, „risza tánccal”, jelmezbe öltözéssel és egyéb cselekedetekkel tudnák ezt meg valósítani – no meg ajándékként rengeteg színes lufival – gondot jelentenek számukra a szokások, a szabályok. Végül minden remekül sikerül, természetesen nem egyedül. Ez hordozza magában egyben a tanulságot is: kellenek a barátok, a közösség ereje, segítsége. Az interaktív játékban ez a közönség feladata. Örömmel jelenthetem, hogy az alsóörsi gyerekek nagyszerűek voltak! Színpadra termett valamennyi. Kivívták a művészek elismerését is, mert mint mondták, egy – egy ilyen jellegű előadás sikere a közönség aktivitásán is múlik, akik nézőből szereplővé válnak.

Nemcsak a közönség szórakozott jól ezen a délelőttön, a szereplők: Baranyi Emma, Kovács Ágnes Magdolna, Keresztesi László és Szente Árpád Csaba maga is élvezte feladatát, amelyet nagyszerűen oldottak meg. A Mesevarázs közös munkájuk. Egyúttal elmondták azt is, hogy Alsóörsre mindig örömmel jönnek, részben a feltételek, részben a község vendégszeretete okán, azt pedig, hogy mi is szívesen látjuk őket mindenkor, ők is érzik.

A Pannon Várszínház produkcióját, ezen a nyáron még négy alkalommal láthatják a nézők: július 21-én és 29-én, valamint augusztus 13-án és 20-án.