Mesékkel szólítja meg a legkisebbeket a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum

Keszthelyi Kastélymesék Daru Domonkossal és Bagoly Bonifáccal címmel jelentetett meg mesekönyvet a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum. Az intézmény vezetői és múzeumi szakemberei a valós történeti háttérre épülő kedves történettel szeretnének egyre több korcsoportot megszólítani, hangzott el a mesekönyvet bemutató sajtótájékoztatón a Helikon Kastélymúzeumban pénteken.
Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatója elmondta, hogy mind ő, mind pedig kollégái fontosnak tartják, hogy a gyerekek ezeken a történeteken keresztül közelebb kerülhessenek a kastélymúzeumhoz, illetve annak kiállításaihoz. A mesekönyvben szereplő állatok szinte kivétel nélkül szorosan kapcsolódnak a Festetics család életéhez. A főszereplő, Daru Domonkos a Festeticsek egyik címerállata volt, Bagoly Bonifác pedig a keszthelyi kastély egyik legértékesebb részére, a mintegy 200 éves könyvtárra utaló figura.

A két központi mesefigura köré épülnek a hangulatos történetek, és ezen keresztül az intézmény múzeumpedagógiai foglalkozásai. Mindez része annak a marketing elképzelésnek is, melyekben a meséhez kapcsolódó kiadványok, saját márkás termékek is szerepelnek.

A könyv kiadásához kapcsolódóan annak szerzője, Iski Szilvia mesés tárlatvezetést tartott keszthelyi és környékbeli óvodásoknak, kisiskolásoknak, melynek kedvező fogadtatása után döntöttek úgy, hogy a kastély múzeumpedagógiai programja újabb témákkal, meseórákkal bővül.

A további tervek között újabb mesekönyv kiadása is szerepel, melynek szerzője szintén Iski Szilvia, a rajzokat pedig a mostani kötet illusztrátora, Lucz Viktória készíti majd. (Fotók: hirbalaton.hu)

Keszthelyi kastélymesék
Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester és Pálinkás Róbert ügyvezető igazgató a sajtótájékoztatón.

 

P1090276
Pálinkás Róbert ügyvezető, Iski Szilvia meseíró és Lucz Viktória a könyv illusztrátora

 

(12:50)