Mesebeli magyar falu: Lesencetomaj (tenyek.hu)

Lesencetomaj a Balaton-felvidék talán kevésbé ismert ékszerdobozai közé tartozik, ami évszaktól függetlenül mindig tartogat csodákat, legyen szó a hófödte dombokról vagy a nyári napsugarakban csillogó kis patakocskáról – írja a tenyek.hu.


A nagyvárosi forgatagban rengetegszer álmodozunk arról, hogy mennyire jó lenne a világ zajától távol megpihenni akár csak egy kicsit, és azt érezni, hogy minden megáll a kedvünkért néhány napra. Bármennyire is szeretnénk minél több dolgot belesűríteni az életünkbe, egy nap csak 24 órából áll, ami sokszor rettentően kevésnek tűnhet, ezért néha nem árt lelassulni, és megadni az időt, ami a kikapcsolódásé, a szeretteinké. A csobogó patak andalító hangja, a madarak csicsergése, és maga a természet csöndje az, ami a leginkább megnyugtatja a háborgó lelket, és ami egy igazi regény színhelyére repíti a mélázni vágyó képzeletét. Ezt a gyönyörű képet nézve szinte elég lehunyni a szemünket, és máris eláraszt minket a nyugalom, ami felüdítő lehet bizonyos napokon.

A mesebeli környezet valósággal bekebelezi az idelátogatót, szinte azonnal mindenki a magáénak érzi a kellemes és megnyugtató békét, ami körbelengi ezt a csodás helyet. Utazásunk végén pedig új erőre kapva térhetünk vissza a dolgos hétköznapokba azzal a megnyugtató gondolattal, ha ismét megpihennénk, akkor visszavár a csodás mesebeli magyar falu, amit úgy hívnak, Lesencetomaj – tudósít a tenyek.hu.