Mentőmotorra gyűjt a kétgyermekes veszprémi édesanya (veol.hu)

„Nem segíthetünk mindenkinek, de mindenki segíthet valakinek.” Ez a gondolat Ronald Reagantől származik, és Törökné Tenk Dóra mottója. Veszprém babafotósa az elmúlt hetekben azért került a médiumok címoldalára, mert gyűjtést szervezett. Mentőmotorra gyűjt, miután bajba jutott fiának egy mentőmotoros nyújtott azonnali segítséget. “Egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy pénz hiányában csak hat ilyen motor van az országban” – mondta.

A nem mindennapi előzményekről így írt a kétgyermekes édesanya az egyik közösségi oldalon:

– Még augusztus utolsó napján álltunk meg Balaton­akarattyán egy étteremben ebédelni. A kerthelyiségben ültünk le, karnyújtásnyira volt tőlünk egy játszótér kialakítva, trambulinnal. A gyerekek kérték, hadd ugráljanak kicsit ebéd előtt. Pár perc telt el, amikor a hétesztendős kislányunk kétségbeesetten elkezdett segítségért kiabálni, hogy Balázs, a bátyja nem kap levegőt.

A szülők odarohantak a tízéves kisfiúhoz. A gyermek nem kapott levegőt, és nagyon fájlalta a hasát. Mint kiderült, rosszul esett.
– Minden lepergett a szemem előtt… – emlékezett a szörnyű pillanatra az édesanya. – Olyan borzasztó megtapasztalni, hogy tényleg egy pillanat alatt megvan a baj, és az ember elveszítheti a „mindenét”. Kiabáltam, hogy hívjon valaki mentőt, de abban a pillanatban véletlenül pont begurult egy motoros mentőorvos az udvarba.

Mondhatni, az őrangyal munkához látott, és azonnal megkezdte a segítségnyújtást.
– Vajda Márk mentőmotoros orvos volt a segítőnk – mondta Dóra. – Ő értesítette a mentőket, a szirénázó mentőautót bekísérte Veszprémbe, ott elmondott mindent az ügyeletes orvosnak. Szerencsére a gyermekünk jól érzi magát.

Dóra elmondta, hogy korábban nem tudott a motoros mentők létezéséről, de a kórházból hazaérve beleásta magát a róluk szóló cikkekbe, és beszélt az alapítványuk marketingesével, Miával is telefonon.

– Egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy pénz hiányában csak hat ilyen motor van az országban. Mindenki át tudja érezni, ha egy szerettünk vagy mi magunk bajban vagyunk, minden perc számít. Mindannyiunk érdeke, hogy minél több mentőmotor legyen az utakon, hiszen ha egy motoros orvos megkezdi a szakszerű segítségnyújtást már a mentőautó megérkezése előtt, akár az életünket is megmentheti – érvelt Dóra.

Megtudtuk: nem olcsó járműről van szó, hiszen egy mentésre alkalmas motor közel 10 millió forintba kerül, amiben természetesen a speciális átalakítás és a felszerelés is benne van. Dóra nem mást tűzött ki célul, mint azt, hogy ezt az összeget 2019. november 15-re összegyűjti.

– Nem érzem lehetetlen küldetésnek, annyi jó ember van az országban – hangsúlyozta a kétgyermekes édesanya.
A kezdeményezéshez rengeteg magánszemély és cég csatlakozott már, a 10 millió forintból közel öt és fél millió gyűlt össze a mai napig – írja a veol.hu.

 

Jótékonysági Musical a Pannon Várszínházban

Aki szeretne segíteni és egyben szórakozni is, most jegyet vásárolhat a Hangvillában november 2-án látható Musical varázslatra, a délutáni előadáson Szinetár Dóra, Vágó Bernadett és Sándor Péter, az esti előadáson Koós Réka, Homonnay Zsolt és Sándor Péter szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A megváltott jegyekkel a Magyar Mentőmotor Alapítványt támogathatják. Aki másként segítene, az a Magyar Mentőmotor Alapítvány bankszámlaszámára küldheti el adományát.