A mentősök mentették meg a mentőautóba csapódott baglyot (OMSZ)

Állomáshelyére tartott az a fonyódi mentőegység, aminek Balatonfenyvesnél csapódott az oldalába egy nagytestű madár – tájékoztatott közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A mentők először nem tudták, mi okozta a nagy durranást, de kiszállva már látták, hogy egy sérült bagoly fekszik mozdulatlanul az út szélén.

A mentők senkit nem hagynak magára – fogalmazott az OMSZ annak az esetnek a kapcsán, hogy egy napja balatoni mentősök állatéletet mentettek.

Bajtársaink az irányító csoport segítségét kérték, miközben óvatosan egy dobozba helyezték a madarat, aki ugyan kezdte visszanyerni eszméletét, de súlyosan megsérült – folytatták a történetet.

A mentők külön engedéllyel szállíthatták állomáshelyükre a pórul járt állatot, amíg a mentésirányítás felvette a kapcsolatot a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságával. A szakemberek a reggeli órákban érkeztek a mentőállomásra és ellátás után, végül stabil állapotban szállították a Fenékpusztai Madármentő állomásra a madarat, további ellátás céljából.