Megyeszékhelyt és a Balaton-partot összekötő utat újítanak fel (Magyar Építők)

Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében végzi el a 6505-ös jelű Kaposvár-Szántód összekötő út munkálatait mintegy 2,25 kilométer hosszan a Soltút Kft.

A cég a munkaterületet az állami útkezelő közleménye szerint már augusztus első felében átvette az építkezés összesen három hónapig tart. A munkálatok pontos helyszíne a a 6505-ös jelű út 10+850 és 13+100 kilométerszelvények közötti szakasza, a munka értéke a Közbeszerzési Értesítő szerint mintegy nettó 330 millió forint – írja a Magyar Építők.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a burkolat megújításáról helyszíni újrahasznosításos hideg remix technológiával és hengerelt aszfalt burkolat építésével.

A meglévő földpadka helyére teherbíró, stabilizált padka épül. Felújítanak két buszmegállóhelyet is, melyeket egyben akadály mentesítenek is, illetve aszfalt burkolatukat bazaltbetonra cserélik. Mindemellett a az út mellett található vízelvezető rendszer is megújul, valamint az érintett jelzőtáblákat is cserélik és új burkolati jeleket festenek fel.