Megvannak az idei BalatonBor készítői (boraszportal.hu)

Palackba zárt balatoni napfény, finom, ízletes borok. A BalatonBor az első olyan közösségi termék ma Magyarországon, ahol a bor stílusa is kritérium, és ami közösségi gondolkodást, összefogást fejez ki.

Több mint húsz tóparti pincészet összefogásával, speciális minőségbiztosítási rendszerrel fognak elkészülni az idei BalatonBorok. A BalatonBor a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke, amelyet bárki készíthet, aki megfelel az alábbi feltételeknek:

  • alkoholtartalom 11,5-12,5 % vol között
  • maradékcukor tartalom maximum 4 g/l
  • erjesztés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordó
  • friss, de fajtajelleges aromák, illatos fajtákra jellemző karaktert kerülve
  • érlelés minimum 4 hónap (palackozás előtt)
  • érlelés minimum 75% acéltartály és maximum 25% ászokhordó
  • forgalomba hozatali kategória: Balaton OFJ

A kizárólag Olaszrizlingből készített bor egységes arculati formában kerül kereskedelmi forgalomba: egységes címke, dizájn, palack és csavarzár. A Balatoni Kör és a Rizling Generáció vállalja, hogy a márkanév használati díját a termék kommunikációjára és marketingjére fordítja.

A bírálat eredményeként idén 24 pince készítheti el a BalatonBort, amelyet saját kereskedelmi csatornájukon tudnak majd értékesíteni:

  • Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet
  • Buzás Borok
  • Cseh családi pincészet
  • Cse-Ki-Bor Pince
  • Dobosi Pincészet
  • Effendy Pincészet
  • Garamvári Szőlőbirtok
  • Gergely Borház
  • Gyukli Pince
  • Istvándy Pincészet
  • Jásdi Pince
  • Koronczai Pincészet
  • Laposa Birtok
  • Pócz Pincészet
  • Rádpuszta Szőlőbirtok
  • Reitner
  • Sabar Borház
  • Söptei Pince
  • Szabó és Fia Borpince
  • Szeremley Borház
  • Tagyon Birtok Baráti Társaság
  • Váli Pince
  • Veszprémi Pince
  • Vesztergom Pince

(11:47)