Megvannak a Kulcs-Soft vitorlázó utánpótlást támogató pályázat nyertesei (turizmus.com)

A Kulcs-Soft 2020 júliusában – társadalmi felelősségvállalásának keretében – a hazai vitorlázó utánpótlást fókuszba helyezve rendhagyó kampányt indított. A cég vállalása volt, hogy minden, az idei Kékszalag vitorlásversenyen induló hajó után 10.000 forintot fordít a Kulcs-Esély Alapítványon keresztül a fiatal sportolók támogatására.

Ennek szellemében a július 30-án rajthoz álló 535 vitorláshajó után 5.350.000 forintot ért el a mecenatúra mértéke – számolt be a turizmus.com.  A támogatásra a vitorlázóknak szeptember 18-ig volt lehetőségük benyújtani pályázatukat, ezek elbírálásában Szabó Ervin, a Kulcs-Soft vezérigazgatója, valamint Litkey Farkas, négyszeres világbajnok segítette az Alapítványt.

Izgatottan vártuk a pályázatokat, és rendkívül nagy öröm volt számunkra látni, hogy mennyi tehetséges fiatal sportolót tudhat magáénak a vitorlázó társadalom. Nem volt könnyű a döntés, de azt gondoljuk, sikerült megtalálnunk azokat a tehetségeket, akik nemcsak, hogy kiemelkedő sikereket értek el az eddigi pályafutásuk során, de a jövőben méltó példaképként tekinthetnek rájuk a következő generációk is 

– nyilatkozta Szabó Ervin vezérigazgató.

A végső döntés alapján a nyertes pályázatot benyújtók, egyben a Kulcs-Esély Alapítvány által támogatott sportolók:

  • Kis-Kapin Karina (Laser Radial Női osztály)
  • Litkey Janka (420 osztály)
  • Nagy Botond – Csekovszky Mór (29er osztály)
  • Németh Domonkos (Finn osztály)
  • Tóth Attila (29er osztály)

A Kulcs-Soft – ahogy eddig, úgy – a jövőben is kiemelt hangsúlyt fog fordítani társadalmi felelősségvállalásra, valamint a tehetségek felkutatására és támogatására. Nagy megtiszteltetésként a napokban a CSR Hungary 2020 díját sikerült elnyerniük a „Legjobb felelős és fenntartható vállalatért”, valamint a „Legjobb CSR Programért (Közös ügyek – közös felelősség)” kategóriában.