Megvannak a Keszthely “Város Művésze 2022” pályázat nyertesei (TV Keszthely)

Kihirdették a Keszthely “Város Művésze 2022” pályázat nyerteseit. Negyven pályamunka érkezett a felhívásra. A szakmai zsűri a város fiataljait is bevonta döntésbe. A két nyertes hamarosan megkezdheti egy hónapos munkáját.

A “Keszthely Váors Művésze” pályázatra negyven alkotással neveztek az érdeklődők. Az előszűrésen Németh Péter, a Balatoni Múzeum igazgatója, Kovács Szabolcs és Szálinger Balázs József Attila-díja költő tíz pályamunkát választott ki. Színvonalas képzőművészeti alkotásokkal és irodalmi művekkel pályáztak a nevezők. A város iskolái által delegált fiatalokból álló diákzsűri dr. Cséby Géza irodalomtörténész segítségével választotta ki a két nyertest. Mohácsi Balázs prózával nevezett, Schuller Mária pedig textilmunkáival kápráztatta el a döntéshozókat – tudósított a TV Keszthely.

Mohácsi Balázs prózájának a témája az volt, hogy hogyan írunk meg egy irodalmi művet, és mi játszódik le az emberben közben. Schuller Mária mellett színes, változatos alkotásai miatt tették le a voksukat a zsűritagok.

A két győztes művész november elején érkezik Keszthelyre, egy hónapon át dolgoznak a városban, amivel a kulturális életet gazdagítják. A pályázatot a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatja.