Megvalósult a zöld város kialakítása Sümegen (ÖS)

Lezárult Sümeg Város Önkormányzatának a Zöld város kialakítása Sümegen II. ütem című, TOP pályázata, mely a Magyar Állam és az Európai Unió 200 Millió forintos vissza nem térítendő támogatásával valósult meg. 

A fejlesztés eredményeként Sümeg város történelmi központjától délre található terület egységes koncepció szerinti tájépítészeti környezetrendezése, a kulturált, városias zöldfelületek, gyalogos járófelületek és parkolás megteremtése valósult meg.

A projekt megvalósítási helyszíne magába foglalja a Flórián teret, a Kompanik Zsófia utcát, a Sárállás közt és a Béke teret.
A pályázat által kijelölt területen új járdaburkolatok és parkoló állások kerültek kialakításra. A zöldfelületek rendezése 98 db lombhullató fa ültetésével, talajtakaró-, és virágzó cserjék telepítésével, illetve gyepesítési munkák elvégzésével teljesült. Az új aszfaltos parkolóhelyek mellett 1 db elektromos autótöltő állomás is helyet kapott a Béke téren. A beruházás során utcabútorok, hulladékgyűjtők, napelemes „smart” pad, kerékpártárolók is elhelyezésre kerültek.

A projekt eredményeképpen Sümeg teljes egészében megújult kereskedelmi-szolgáltatási településközpontot kapott, összesen kb. 5400 m2 alapterületű burkolat és 6200 m2 nagyságú zöldfelület került felújításra.