Megújult könyvtárral várják az olvasókat Alsópáhokon (tvkeszthely.hu)

950 ezer forintból újult meg Alsópáhok könyvtára. A Művelődési Házban működő közösségi teret az Országos Könyvári Napok alkalmából adták át az olvasóknak. A felújítás a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár és a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár támogatásából valósult meg.

A Keszthelyi TV beszámolója szerint új polcokat csináltattak és a könyvállományt is frissítették Alsópáhokon. A keszthelyi ellátórendszerhez tartozó, felújított könyvtárban olyan kötetek kaptak helyet, amelyek megfelelnek a 21. századi olvasói ízlésnek, de természetesen kötelező olvasmányok és szakkönyvek is várják az érdeklődőket. Az Országos Könyvtári Napok alkalmából Kiss Gábor, a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója avatta fel Alsópáhok megújult könyvtárát. A megjelenteket köszöntötte Czigány Sándor is. A település polgármestere megköszönte azt a 950 ezer forintos támogatást, amely lehetővé tette a felújítást és az állományfrissítést.

„Vártuk ezt a pillanatot. Sok könyvtárba látogató olvasónk van, diákok, középkorú és idős korú emberek, és most egy kicsit kulturáltabb módon, mint korábban, tudnak jönni a könyvtárba. Én azt mondtam, itt a szomszédban található orvosi rendelő a test építésére, a test gyógyítására szolgál, akkor azt mondhatom, hogy a könyvtár pedig a lélek gyarapítására szolgál, hiszen az olvasó ember, a művelődő ember mindig fontos.” – mondta a polgármester.

A könyvtárban nem csak az olvasókat, hanem a munkatársakat is várják újdonságok. A jövőben számítógépes rendszeren rögzíthetik az elvitt és visszahozott könyveket.