Megújult az egészségház Zalaapátiban (tvkeszthely.hu)

Átadták a felújított egészségházat Zalaapátiban. A projekt 100 millió forintból valósult meg. Az épületet teljesen átalakították és eszközöket is beszereztek. A településnek régi álma volt egy korszerű alapellátási intézet. A felújítás fokozza az itt élők biztonságát, és növeli a falu vonzerejét is – írja a tvkeszthely.hu.

Korszerű, a 21. század igényeinek megfelelő orvosi ellátás várja a zalaapátiakat. Az egészségházban nem csak háziorvosok, hanem védőnők és fogorvosi szolgálat is működik. Az épületet nem csak infrastrukturálisan, hanem energetikailag is korszerűsítették. A fogászati rendelő megújulása kiemelten nagy öröm, hiszen Zalaapáti mellett 6 környező települést is ellát.

„A közbiztonsághoz az egészség biztonsága is nagyon fontos, és hogyha a beteg amúgy sem örömmel megy az orvoshoz, a rendelőbe, de egy korszerű környezetet, egy kornak megfelelő környezetben tudjuk fogadni, akkor az már egy alapvető nyugalmat is biztosít a betegnek. Természetesen Semmelweis nap alkalmából hadd mondjam el, hogy nem csak a mi egészségügyi dolgozóink, de a mi egészségügyi dolgozóink még inkább kedvesek, megfelelően, szakmailag felkészültek.” – tájékoztatott Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere.

A beruházás 100%-os hazai forrásból, pályázatokból és önerőből valósult meg. A megnyitón elhangzott, ahhoz, hogy jövőt lehessen építeni, kellenek a fejlesztések. A kormány kiemelt figyelmet fordít a közösségek megtartására és a települések támogatására. Ennek jó példája a Magyar falu program, amelynek keretében számos beruházást tudtak eszközölni a falvak. Zalaapáti is élen jár a középületek megújításában.

„Nagyon fontos az, hogy a magyar falvak, akár a kisebb, akár a nagyobb településeket a jövőben is tudjuk erősíteni, a kormány tudja támogatni ezeket a településeket. A vidék megtartó erejének nagyon fontos eleme az, hogy akár itt Zalaapátiban is hogy tudjuk megújítani a különböző közösségi intézményeket. Gondolok itt oktatási intézményekre, egészségügyi intézményekre. Nemrég, néhány hónapja tudtuk átadni a felújított zalaapáti iskolát, most pedig az egészségházat avattuk fel.” – emelte ki Nagy Bálint, beruházásokért felelős államtitkár.

Az átadón a település egészségügyi dolgozóit is köszöntötték Semmelweis nap alkalmából. Az egészségházat Cséry Gergő, Zalaapáti plébánosa áldotta meg. Az ünnepség végén a meghívottak közösen bejárták az új épületet. Az érdeklődők kérdéseire a dolgozók készségesen válaszoltak.