Megújult az egészségház, sportpark is épült Balatonedericsen (veol.hu)

“A 18 millió forintos fejlesztést 14,5 millióval segítette a Belügyminisztérium támogatása, és százszázalékos támogatással valósulhatott meg a sportpark elkészülte. Úgy vélem, Balatonederics számunkra és a turistáknak egyaránt fontos település, mert itt kezdődik a megye” – mondta Fenyvesi Zoltán a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke az egészségház és a sportpark avatási ünnepségén.

– A község életében nagy nap a mai, egyszerre két létesítményt adhatunk át a lakosságnak. Idén érett be a munka, a sikeres pályázatok közé tartozik az egészségház felújítását és a sportpark létesítését célzó is. A beruházások nagyrészt pályázati pénzből valósulhattak meg, az összes költség 18 millió forintot tett ki. Az energetikai pályázatnak köszönhetően elkészült a teljes épület szigetelése, színezése, a padlás- és pincefödém szigetelése, kicseréltük a nyílászárókat – mondta Töreky Lászlóné polgármester, és megköszönte mindazok segítségét, akik a megvalósulásban közreműködtek.

Az ünnepség a sportpark átadásával folytatódott. A helyszínen a polgármester hangsúlyozta, hogy a megyében kevés település kapott támogatást hasonló célra. Örömmel fogadta, hogy a gyerekek már használják a sportszereket, de mint mondta, a felnőttek is megérdemlik.