Megújult az Anna-bálok helyszíne, a balatonfüredi Anna Grand Hotel

Teljesen megújult és újra látogatható a balatonfüredi Anna Grand Hotel. A kétszáz éves múltra visszatekintő, 105 szobás patinás épület ad majd helyet a 199. Anna-bálnak, de az üzemeltetők azt ígérik, hogy különleges szilveszteri rendezvénnyel is gazdagítják majd a város kínálatát. A hotel újra nyitásának ünnepén ismert média szereplők és közéleti személyiségek vettek részt – írja a balatonfured.hu.

A felújított Anna Grand Hotel (Forrás: Facebook)

 

– Az Anna Grand Hotelnek kell a Balaton első számú szállodájának lennie. Itt rendezzük hosszú évek óta az Anna-bálokat, idén a 20-as, 30-as évek zenéje jelenik majd meg itt a bálon, de már készülünk a kétszázadik bálra is. Impozáns, szép környezet ez, bízom benne, hogy megtalálja a saját vendégkörét – mondta Bóka István polgármester, aki megemlítette a hotel korábbi tulajdonosát is, mondván, ha nincs Lengyel Ernő, akkor a hotelről sem beszélhetnénk most.

Szabó Szabolcs, a szálloda igazgatója hangsúlyozta: nagy felelősség egy ilyen történelmi múlttal rendelkező épület üzemeltetése, mint mondta, nem egyszerűen csak szobákat szeretnének kiadni, hanem élményt szeretnének kínálni a vendégeknek. Juhász Lipcsei Betta a megnyitó házigazdája hozzátette: a szállodában már elkezdték szervezni az idei szilvesztert, amelyet a város egyik ikonikus rendezvényévé szeretnék majd fejleszteni.

– Az Anna Grand Hotelben a hagyomány és a modernség találkozik egymással. Arra törekedtem, hogy ez a két érték ne vesszen el, az ide látogató vendégek minden részletben megélhessék ezt. Balatonfüred az állandóságot jelenti számomra, egy biztos pont. Nem változik, mégis mindig megújul – fogalmazott Benedek-Epres Panni a szálloda nagykövete, aki tíz éve visszajáró vendége a hotelnek.

Az Anna Grand Hotel a felújítást követően 105 szobával, impozáns, háromszáz fő befogadására alkalmas bálteremmel, valamint 1200 négyzetméteres wellnessrészleggel várja vendégeit. A rekonstrukció során megőrizték a több mint kétszáz éves épület klasszicista jegyeit, megújultak a szálloda szobái, közösségi terei, wellnessrészlege és étterme is. A balatonfürediek számára a gasztronómiai egységeken kívül nyilvános a mediterrán udvar is, ahova az új tulajdonos az izraeli származású ingatlanvállalkozó Chanoch Nissany is kulturális rendezvényeket tervez – írja a balatonfured.hu.

Grand

Az átadóünnepség  (Forrás: balatonfured.hu)