Megújult a szálláshely-kezelő szoftver – itt a Vendégem alkalmazás

2020. szeptember 1-jétől megújult az Én Vendégszobám egyszerűsített vendégnyilvántartó alkalmazás, és VENDÉGEM néven működik tovább. A Magyar Turisztikai Ügynökség által ingyenesen biztosított Az Én Vendégszobám alkalmazás használatával alig pár hónap alatt több mint 29.000 szálláshely-szolgáltató lépett be a digitális vendégkezelés világába, és teljesíti napi elektronikus adatszolgáltatási kötelezettségét.

A felhasználói visszajelzések alapján, és a turisztikai szakmát érintő új kihívásokhoz igazodva a szoftver fejlesztése egy újabb mérföldkőhöz érkezett a modernitás és a megújulás útján. 2020. szeptember 1-jétől az Én Vendégszobám egyszerűsített vendégnyilvántartó alkalmazás VENDÉGEM néven működik tovább – közölte honlapján a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) eddigi legátfogóbb fejlesztése a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK), amelynek megalkotásakor az egyik fő cél az volt, hogy a szálláshely szektor versenyképességét növelje a digitalizáción keresztül. Az MTÜ a maximum 8 szobával és bennük összesen 16 férőhellyel rendelkező szálláshelyek számára ingyenes vendégnyilvántartó alkalmazást is biztosít. Az Én Vendégszobám szoftver a vendégadatok és a foglalások kezelésére, egyúttal a napi NTAK-adatszolgáltatás teljesítésére is képes.

Az új névre való áttérés egyszerű és zökkenőmentes. A régi oldal automatikusan továbbküldi a felhasználót az új oldalra, a vendegem.hu-ra. Belépni ugyanazzal a felhasználó névvel és jelszóval lehet, mint korábban, és minden, eddig rögzített adat továbbra is elérhető marad, a megszokott funkciók változatlanul működnek tovább. A név változásával együtt megújul az alkalmazás információs oldala és teljes arculata is. Az info.vendegem.hu honlap fiatalos lendülettel és áttekinthető tartalommal várja az érdeklődőket.

A szálláshelykezelő szoftver mobilapplikáción is elérhető, mind az AppStore-ban mind a Google Play áruházban. Az VENDÉGEM alkalmazást az áruházakból szükséges letölteni, majd az eddig használt felhasználó névvel és jelszóval lehet ugyan úgy belépni, mint korábban – tették közzé.