Megújult a Diási Játékstrand (Keszthely TV)

Megnyitott a Diási Játékstrand. Szinte teljesen befejeződtek azok a fejlesztések, melyek az önkormányzat szerint elengedhetetlenek voltak. A Magyar Turisztikai Ügynökség, a település és az önkormányzat saját erejéből többek közt területet töltöttek fel, füvesítettek, napozóstéget létesítettek és fejlesztették a játszótereket. 

Az idei szezonra jelentős és a településvezetés szerint mára már elengedhetetlen fejlesztéseket hajtottak itt végre. Átlagosan 40 centiméterrel emelték meg a strand keleti részét, 770 köbméter földet hordtak ide. Az esőzések és viharok után korábban használhatatlan volt ez a terület, most kiváló gyep várja a vendégeket. Összesen 15 ezer négyzetméteren füvesítettek.A másik jelentős fejlesztés a napozóstégek kialakítása volt. A 60-as években létesített partot az elmúlt években víz borította, így csúszóssá és használhatatlanná vált a betonfelület. 134 méter hosszan telepítették a stéget, amit már birtokukba is vettek a fürdőzők. Ezen kívül fejlesztették többek közt a játszóteret és a sportpályákat is.

A Turisztikai Ügynökség nettó 42 millió forinttal támogatta a Diási Játékstrand fejlesztését. Az önkormányzat és a vállalkozók kiegészítésével mintegy 65 millió forintot fordítottak a beruházásokra. A jegyárak nem változtak, a parkolás továbbra is ingyenes. A közlekedést és a bűnmegelőzést helyi és vendégpolgárőrök segítik a szezonban. A település másik strandját ősszel fogják fejleszteni. A két fürdőhely tavaly összesen 170 ezres vendégforgalmat bonyolított.