Megújult a 71-es Gyenesdiáson (zaol.hu)

Átadták a 71-es főút felújított gyenesdiási szakaszát, amit a bevezető körforgalomtól mintegy 1,2 kilométeren korszerűsítettek a Magyar Falu Program finanszírozásával, 438 millió forintból.

A Magyar Közút beruházásában nem csak az utat, hanem a járdákat és a buszmegállókat is korszerűsítették, a burkolat pedig most már 11,5 tonnás tengelyterhelésig strapabíró, mondta el Mórocz József, a társaság zalai igazgatója.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, indokolt volt a beruházás, hiszen a 71-es a megye legforgalmasabb főútja, amelyen az idegenforgalom mellett jelentős az áru- és teherszállítás is. Reményét fejezte ki, hogy a munka folytatódhat, s később megújulhat a Gyenesdiás és Vonyarcvashegy közötti szakasz is.

Gál Lajos polgármester kiemelte, az útfelújítást megelőzte a DRV-vel kötött megállapodás alapján elvégzett vízvezetékcsere, a korszerűsítéssel pedig a településen élők régi vágya teljesült, hiszen a napi 18 ezres forgalom miatt már rendkívül nyomvályús, elhasználódott volt a pályatest – tudósított a zaol.hu.