Megújul Keszthelyen a városháza teteje (zaol.hu)

Közel 25 millió forint ráfordítással, önerőből finanszírozza Keszthely önkormányzata a város polgármesteri hivatalának tetőfelújítását. A munkálatok megkezdődtek.

2015 őszén lecserélték a nyílászárókat és korhű festést kapott az 1769- ben emelt, később copf stílusban átépített belvárosi ház, most a tetőt is felújítják a Polgármesteri hivatal épületén. A beruházás 24 millió forintba kerül, melyet teljes egészében az önkormányzat biztosít.

– Elég rossz állapotban vannak a lécek, amiket kedden a nyugati homlokzatról le is szedtek a kivitelezők. Ezek helyére újak kerülnek fel. Megfelelő fólia is kerül az új lécek alá, hogy még tökéletesebben szigetelje a tetőnket. A sérült, korhadt szarufák, tartóelemek pótlásáról is gondoskodik a kivitelező. Új cserép is felkerül mindenhova – számolt be az elkövetkezendő hetekben elvégzendő feladatokról Ruzsics Ferenc polgármester.

A bontás és felújítás idejére kordon áll városháza oldalainál: a Fő téri főbejáratnál és a Sétáló utcai résznél is, de az ügyintézésre érkezők ügyfélfogadási időkben továbbra is akadálytalanul be tudnak lépni az épületbe.

A belvárosi hivatali épület tetejének rekonstrukciós munkálatai a tervek szerint  még ebben a hónapban befejeződnek.

(15:20)