Megújul a Lóczy Gimnázium (veol.hu)

Közel egymilliárd forintból újul meg a balatonfüredi Lóczy Gimnázium. Az iskola történetének legnagyobb beruházása várhatóan jövő év januárjában kezdődik.

A városban már húsz éve téma az intézmény felújítása. Bár ez idő alatt történtek kedvező változások, például kialakították a díszudvart, megépítették a tornacsarnokot, és átadták az Öveges-labort is, pályázatot ez idő alatt a felújításra nem sikerült nyerni.

Most egy nyertes KEOP pályázatnak köszönhetően bruttó 222 millió forintból megtörténhet az épület energetikai korszerűsítése. Június 2-án eldőlt az is, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében a TTT – azaz a tan-uszoda, tornaterem, tanterem – beruházások között a Lóczy gimnázium is szerepel nettó 688 millió forintos keret-összeggel. Ebből a két nyertes pályázati forrásból, azaz összesen közel egymilliárd forintból még egy emelet épülhet majd az Ady Endre utcai épületre hét tanteremmel, és a jelenlegiek felújítása is megtörténik majd. Kicserélik a nyílászárókat, külső hőszigetelést kap az épület és a fűtéskorszerűsítés is megtörténhet. A támogatás elnyerése azért is nagy jelentőségű, mert egyedüli középiskolaként a Lóczy szerepel a támogatottak listáján. Június 30-ig kell elkészíteni a beruházási koncepciót, aztán kezdődhet a tervezés és az engedélyeztetés. A munka leghamarabb 2018 januárjában kezdődhet el, és optimális esetben is egy évig tart majd.

Az átszervezéseket már tervezik, hiszen a munkálatok gyorsabban és könnyebben mehetnének, ha a tanítás az átépítés idején máshol folyna. A beruházás előrehaladásáról a gyerekeket, a szülőket és a közvéleményt folyamatosan tájékoztatják.