Megújul a Kalandösvény Eplényben a libegőnél

Május 23-án adják át Eplényben a nagyközönség számára az új kijelölt Kalandösvényt. A hegytetőn, a kilátótól nem messze található az ösvény kiindulópontja, ahonnan el lehet indulni az útvonalon. Végig lefelé kell sétálni, útközben érintve egy tavat és egy patakot. Az út végpontja a völgyben található a libegő állomásánál – tájékoztatott az üzemeltető.

László Márk, a Síaréna marketingvezetője a hétvégi nyitás beharangozója mellett a jövőbeni tervekről is beszámolt: a túraútvonalra a közeljövőben tematikus, interaktív programot szeretnének ráépíteni. Ez azt jelenti, hogy egy kvíz sorozatot terveznek az útvonalra, és ha a gyerekek helyes válaszokkal térnek vissza a völgybe a pénztárhoz, akkor ajándékot kapnak a helyes válaszért cserébe. A pontos koncepció még kidolgozás alatt van.

A most hétvégén megnyíló kalandösvény látogatóit arra biztatják, hogy mielőtt elindulnak a Kalandösvényen, érdemes a hegytetőn időzni egy picit, megnézni a panorámát a Magas-Bakonyra az Ámos-hegyi kilátóból, és kipróbálni az oda vezető mezítlábas ösvényt is.