Megújul a fonyódi piac-csarnok

Elkezdődött a fonyódi piac-csarnok felújítása. A fizikai megvalósítás a munkaterület átadásával indult és április 30-áig tart. A beruházás  idején a piac látogatható, az árusok a jelenlegi „Zsibi” területén kaptak helyet.

Fonyód város központjában szerdai és szombati napokon jelentős hagyományokkal rendelkező, nagy forgalmat lebonyolító élelmiszerpiac és vásár működik az év minden szakában. A projekt keretében korszerűsítik a csarnokot, bővítik az árusító helyeket, megduplázzák az üzletek számát, új vizesblokkokat alakítanak ki, megújulnak a burkolatok és a csarnok környéke.  Az önkormányzat 299.500.000 pályázati forrást fordíthat a rekonstrukcióra – írja sajtóközleményében a Fonyód Média Nonprofit Kft.

Rendkívüli Képviselő – testületi ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy a Piaccsarnok fejlesztésére pályázaton nyert keretből képzett tartalékkeretet felhasználhatják a csarnok megépítésére. Erre azért volt szükség, mert a közbeszerzés kiírása után beérkezett kivitelezői árajánlatok alapján, a legolcsóbb kivitelezői díj is több volt, mint amekkora összeg a pályázatból a megvalósításra fordítható lett volna.

A pályázat során a tervezői költségbecslésen felül lehetőség volt tartalékkeret képzésére, amely a beruházás során felhasználható. Ezzel a lehetőséggel élve nyújtottuk be pályázatunkat, amely támogatást nyert- írja a fonyod.hu a polgármesterre hivatkozva.

A testület döntésével ez a keret felhasználásra került, a megvalósítás érdekében, ezzel elkerülte azt, hogy az önkormányzat saját erőből finanszírozza a különbözetet és azt is, hogy újabb közbeszerzést kelljen kiírni. Utóbbi esetben körülbelül februárig elhúzódott volna az eljárás. „Sikerült megegyeznünk abban, hogy elfogadjuk ezt az áremelést, a pályázat tartalékkeretét felhasználjuk a megvalósításra, azonban pótmunkát nem számolhat el a kivitelező.” – szögezte le Hidvégi József, Fonyód város polgármestere.

A csarnokfejlesztési projekt integrálódik a korábbi fejlesztésekbe: parkolók kialakítására került sor az elmúlt időszakban városfejlesztési projekt keretében, valamint gyermek foglalkoztató funkció is kialakult a piaccal szemközt. A tervezett kerékpárút-fejlesztések is közvetlenül kapcsolódnak a jelenlegi projekt helyszínéhez.