Megújul a Balaton Mozi Balatonfüreden (balatonfured.hu)

Teljesen megújul a Balaton Mozi, új, modern vetítővászon és hangrendszer, komfortos belső bútorzat várja majd a filmnézőket ősszel. A több tízmilliós beruházás miatt októberben zárva lesz a mozi.

2005-óta működik a 153 férőhelyes mozi a Balaton Szabadidő Központban, amely filmkínálatával a térség egyik legnépszerűbb filmszínházává vált. A berendezés azonban időközben elhasználódott, a nézők részéről is felmerültek különböző igények, így a mozi vezetője, az önkormányzat támogatásával, teljesen felújítja a mozit.
Szeptember végén kezdődnek a munkálatok, amelyek egy hónapig tartanak majd. A megújított moziban várhatóan október végén lesz az első vetítés.

– A nyitás óta csak a technikai feltételeket fejlesztettük, a digitalizált technológia tökéletes, de a bútorzat mára elhasználódott, főleg a székek háttámlái, ezért teljesen felújítjuk a mozit. Mindent kicserélünk, új, a jelenleginél nagyobb méretű, ívelt vetítővászon lesz, 7.1-es hangrendszert és új hangfalakat telepítünk, kicseréljük a teljes berendezést, a székeket, a szőnyeget, a belső világítást. Október végére  egy komfortos, vadonatúj mozi várja majd a közönséget – válaszolta kérdésünkre Pálffy Géza, a Balaton Mozi vezetője.

A fejlesztés során lecserélik a jelenleg használt 3D szemüvegeket, amelyek kitűnő minőséget garantáltak ugyan, de kicsit nehezek voltak. Az eddigi aktív 3D helyett passzív 3D működik majd a moziban, ezzel a 3D-ben készített filmeket egy könnyebb, kényelmesebb szemüveggel lehet majd nézni, sőt meg is lehet tartani ezeket a szemüvegeket.

A felújítás egy hónapig tart, így egész októberben zárva lesz a mozi.

A mozi filmkínálata változatlan marad, nyaranta elsősorban a könnyed, népszerű, közönség kedvenc alkotásokat vetítik, a szezonon kívül heti illetve havi rendszerességgel azonban más újdonságok, művész illetve rétegfilmek is helyet kapnak a műsorban.

– Régi álmom még, hogy a helyi tradíciókat felélesztve, legyen egy minőségi kertmozi Balatonfüreden. Bízom benne, hogy a közeljövőben megvalósíthatom majd ezt a tervemet is – tette hozzá Pálffy Géza.