Megtartják szombaton a 38. Balaton-átúszást – nem lesz helyszíni nevezés, sem féltáv (MTI/HírBalaton))

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével – a szervezőbizottság úgy döntött, hogy megtartja szombaton a 38. Lidl Balaton-átúszást. A rendezők csütörtöki tájékoztatása szerint ugyanakkor fontos változás, hogy idén nincs lehetőség helyszíni nevezésre. Korábban újdonságként harangozták be, hogy idén a Révfülöp–Balatonboglár közötti 5,2 km-es táv felét is meg lehet majd tenni Balatonboglárról rajtolva és ugyanoda beérkezve, amit a sok jelentkező miatt mégis lefújtak.

 

„Tekintettel az előnevezők magas számára, az esemény napján nem lesz lehetőség helyszíni nevezésre sem Révfülöpön a klasszikus távra, sem Balatonbogláron a Féltávra. Az eseményen csak az előzetesen nevezők tudnak részt venni. Nevezni a 10 000 fős létszámlimit eléréséig, de legkésőbb péntek délig lehet a Futanet oldalon” – áll a közleményben.

Máth István versenyigazgató korábban arról beszélt, hogy a sportesemény biztonságának záloga ezúttal is a  közel 150 vitorlásból, kishajókból és motorcsónakokból kialakított úszófolyosó, ahol a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat szakemberei folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat.